vrijdag 22 september 2023

Het zilveren goud: 1998 deel IX


Het is nog altijd wachten op de Week Spot en dat terwijl ik nog niet eens voor een alternatief heb gekeken. Enfin, dat bericht komt dus later wel. Ik geloof dat ik mezelf in het vorige bericht eraan heb herinnerd dat ik nog de lijst van 'Het zilveren goud' verder moet uitwerken. In de afgelopen dagen valt mijn oog op een plaat waarvan ik meen dat ik die in mei of juni 1998 moet hebben gekocht. Ik heb hem zelfs op het lijstje voor de fotoshoot. Nu wil het geval dat ik in Mossley vaak mijn naam en de maand van aanschaf op het hoesje schrijf en bij deze single staat de datum van september 1998. Deze mag dus nog even worden uitgesteld. Vandaag ga ik in 'Het zilveren goud' de laatste vier uit mei 1998 onder het vergrootglas nemen plus eentje van juni en eentje die ik onder de maand juli kan scharen. Er is daarbij ook nog eentje verhuisd naar november 1998 die ik eerder onder mei 1998 had staan. En dan moet ik binnen nu en een maand eindelijk eens de rest van de lijst hebben ondergebracht in de diverse maanden. Dat is overigens niet een hele grote klus. Het onthouden van de belofte gaat een zwaardere taak worden.

Qua verhaaltje ga ik het vanavond sowieso kort houden. Wellicht dat ik woensdag een aflevering ga doen van 'Het zilveren geheugen'. De maanden en de herinneringen lopen her en der een beetje door elkaar maar september moet de vooravond zijn van een fikse depressie. Als ik een aflevering doe van 'Het zilveren geheugen' komende woensdag dan zal dat vast over het weekend van de 'Blackpool illuminations' gaan. Een nachtmerrie in een notendop. Ik ben in de afgelopen weken erg goed bevriend geraakt met 'geezer' John. Hij leert me de eerste woorden cockney en dat resulteert erin dat ik hem vaak aanspreek met 'geezer'. In september worden ook de eerste nieuwe kamers opgeleverd. Sterker nog: Het gaat 'mis' bij mij als ik de muur van mijn kamer sta te verven. Het werk wordt afgemaakt door 'geezer' John en Phil, ook al kunnen die zich niet vinden in de kleuren die ik heb uitgezocht. 'Strawberry mist' is gewoon roze en niets anders. Samen met de mint-kleur maakt dat het geheel een beetje een fifties-stijl krijgt en dat past weer goed bij de retro- en vintage inrichting van mijn kamer.

Vanavond dus de laatste vier singles uit de grote partij van mei 1998. Ik snap nog altijd niet waar ik het geld vandaan heb gehaald en ik kan me ook niet herinneren dat ik hier een tweede keer zoveel platen heb gekocht. Van de dertig pond zakgeld per week blijft niet zoveel over na aftrek van de shag en de drankjes in de Tollemache Arms, ook al word ik gedeeltelijk gesponsord in dat laatste door Mrs. Hatfield. Bij de laatste vier zit een 'black label jukebox copy' van The Verve. Ik lees dan wel eens de New Musical Express en leer daar dat zowel 'Bittersweet Symphony' als 'The Drugs Don't Work' hun gewicht in goud waard zijn bij de platendealers. Een zaak in Londen verkoopt ze voor 75 pond per stuk. In nieuwstaat uiteraard want de mijne heeft de laatste vijfentwintig jaar een zwaar leven gehad en klinkt 'Good Plus' op zijn meest optimistisch. Catatonia is een grote hit in de begintijd dat ik in Mossley kom wonen. De single is bijna op zijn retour als ik dit exemplaar in Manchester tegenkom. Ik ben daar dan om nieuwe legerkisten te kopen. Het is in de hoek van Oldham Street en van het wisselgeld koop ik een overhemd bij de Pop Boutique welke ik nog steeds heb en ook sporadisch nog wel eens draag. De laatste single is in de voorgaande maanden naar Jutrijp gestuurd en neem ik in juli in ontvangst. Sippe Sibbele heeft in 1997 de Kleine Prijs Van Sneek gewonnen en het is met name de b-kant, 'Boatflow', welke ik nog altijd steengoed vind. Net als The Verve heeft ook deze single het zwaar gehad. Tien jaar geleden heb ik de stoute schoenen aangetrokken en contact gelegd met een ex-bandlid met de vraag of ze nog singles hebben liggen. Helaas, die zijn allemaal vergeven. Wellicht toch nog eens doorpakken op Discogs want 'Boatflow' herbergt kostbare herinneringen aan 1997 voor mij.

3129 You've Got A Friend - James Taylor (UK, Warner Bros., 1971)
3130 The Drugs Don't Work - The Verve (UK, Hut, 1997)
3131 Buddy Holly - Weezer (UK, Geffen, 1995)
3132 You Better You Bet - The Who (UK, Polydor, 1981)
3133 Road Rage - Catatonia (UK, Blanco Y Negro, 1998)
3134 Back Stabbing Girl - Sippe Sibbele (NL, Marista, 1998)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten