zondag 19 februari 2023

Singles round-up: februari 2


Na een welverdiende douche even opdrogen bij de computer en daarna maar eens de situatie buiten bekijken. De zon is hier in Uffelte om het hoekje gekomen en het ziet er een stuk vriendelijker uit dan vóór de douche. Als ik alles van tevoren had geweten, had ik de schoonmaak even uitgesteld tot na de wandeling maar vooruit maar... Hoewel ik flink achterop schema ben geraakt, is alles onder controle. Nog drie afleveringen van de 'Singles round-up' over de singles uit Meppel en gisteren is ook de Franse Discogs-order gearriveerd. De Week Spot voor komende week is dus al uitgezocht! Nu verder met de volgende negen van afgelopen vrijdag. De show met alle 36 singles is inmiddels beschikbaar via Mixcloud dus jullie kunnen zelf mee 'recenseren'.

* Earth & Fire- 78th Avenue (NL, Polydor, 1977)
Deze heb ik al! Echter niet in de Nederlandse persing en ook niet met fotohoes. Het is me een paar euro waard om de fotohoesjes-collectie van Earth & Fire weer een beetje meer compleet te krijgen.

* Electric Light Orchestra- Mr. Blue Sky (NL, United Artists, 1977)
En deze... heb ik niet? Soms verbaas ik me over platen die ik na jaren verzamelen niet heb! Natuurlijk heb ik 'Mr  Blue Sky' op meerdere elpees staan maar op ene of andere vreemde manier ben ik steeds vergeten om de single te kopen. Met deze kan ik voorlopig een tijdje vooruit want de single klinkt klokgaaf. Over het nummer zélf zou ik een boek kunnen schrijven.

* The Everly Brothers- The Price Of Love (NL, Warner Bros., 1965)
De radioshow van vrijdag is ontzettend handig voor het schrijven van deze berichten. Het scheelt het aanzetten van de apparatuur en aandachtig beluisteren van de singles voordat ik een verhaaltje kan schrijven. Ook deze single klinkt nog erg gaaf voor zijn leeftijd en ik kom ze niet iedere dag tegen voor een euro.

* The Four Tops- If I Were A Carpenter (NL, Tamla Motown, 1968)
Ik moet de b-kant nog altijd eens proberen maar toch acht ik de kans zeer klein dat deze in de Blauwe Bak terecht komt. De a-kant vind ik persoonlijk té poppy om in een soul-show te draaien en dus komt deze gewoon in de jaren zestig-bak. Ik ben overigens ook niet heel erg kapot van The Four Tops en hun werk uit de jaren zestig.

* Greyhound- Black And White (UK, Maxi Trojan, 1971, re: 1976)
Drie succesnummers van Greyhound samen op een maxi-single. De reden van aanschaf is dan vooral 'I Am What I Am' want 'Moon River' en 'Black And White' heb ik al diverse malen op single.

* Tommy James & The Shondells- Crystal Blue Persuasion (UK, Pye, 1969, re: 1975)
Een eigenzinnige heruitgave. 'Crystal Blue Persuasion' is namelijk niet de grootste hit van de twee maar staat hier wel op de a-kant. Het nummer is verschillende malen gecoverd door onder andere Joe Bataan en en ik heb het altijd al heel geschikt gevonden voor de soul. Hoewel Tommy James en zijn gevolg een pure popgroep is, past het voor mij even goed als bijvoorbeeld 'Color Him Father' van The Winstons. Ik denk dat deze in de Blauwe Bak terecht komt, ook omdat ik de nummers op genoeg andere platen heb staan. Op de andere zijde staat 'Crimson And Clover'. Ik heb deze nog niet gecontroleerd en weet dus niet of het de albumversie of de 'edit'.

* Johnny & The Hurricanes- Beatnik Fly (UK, London, 1959)
* Johnny & The Hurricanes- Down Yonder (UK, London, 1960)
Ik geloof dat 'Beatnik Fly' ooit door Veronica als leader is gebruikt maar het is de meest interessante van de twee. Een heerlijke instrumentale rocker met orgel en scheurende saxofoon. 'Down Yonder' is iets meer country-georiënteerd en niet echt mijn kop thee maar 'Beatnik Fly' maakt alles goed voor mij!

* Linda Kendrick- I Will See You There (NL, Philips, 1969)
Deze heb ik al jaren zonder fotohoes en in een mindere staat. Ik hoop stiekem op een wonder maar nee... Linda is pure bubblegum met een hoop 'lalala' maar wel met een fraai fotohoesje. Erg leuk voor de heb en gewoon in de jaren zestig-bak. Overigens doet het middengaatje vermoeden dat de plaat nog niet vaak is gedraaid?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten