zaterdag 23 maart 2024

Week Spot Kwartet: week 12


Het is deze zomer vijf jaar geleden dat ik opeens Robert Jensen tegenkom op Youtube. Ik denk dat het me wordt aanbevolen omdat ik eens een paar oude RTL-shows van hem heb gezien uit het begin van deze nieuwe eeuw. Op dat moment maakt hij gemiddeld één of twee shows per week die onregelmatig verschijnen. In de daaropvolgende weken vertelt hij over 'iets groots' dat staat te gebeuren en vanaf september van dat jaar is hij uitsluitend actief op zijn eigen kanaal. Ik raak hem kwijt als de corona aan de gang is. Natuurlijk wil ik op de hoogte gehouden worden en ome Jensen loopt regelmatig achter de feiten aan plus dat hij drie weken alleen maar kwaad is en loopt te schreeuwen. Op dat moment heb ik al een t-shirt uit zijn kledinglijn gekocht en vorig jaar zomer moest ik concluderen dat die helemaal 'op' is gegaan. Het heeft in koeienletters 'Klimaatoptimist'. Als tegenhanger van de 'klimaatontkenner'. Ik ben naast een 'klimaatoptimist' ook een 'klimaatrealist' en in tegenstelling tot de 'experts' kijk ik niet op van een iets warmere dag in maart. Het is pas sinds een paar jaar dat er meteen rampscenario's op ons worden los gelaten bij zo'n dag. Wat deze informatie doet in de inleiding van het Week Spot Kwartet? Dat zullen jullie straks wel zien. Overigens heeft vandaag de regenboog overuren gemaakt in Uffelte en Steenwijk en klinkt het nu buiten alsof de herfst is losgebarsten. Intussen kijk ik naar de Week Spots uit de afgelopen vier jaar.

2020: Since I Don't Have You Anymore - Kelly Finnigan (2020)
Inmiddels doe ik uitsluitend vinylshows (ik moet de informatie in de bio hiernaast nog eens aanpassen) en behoort Afterglow, zoals het lijkt, tot het verleden. Ergens 'mis' ik de show wel, maar aan de andere kant? Ik kan merken dat ik vrijdag méér energie heb nu ik de show heb laten varen. Het is in 2020 al traditie voor mij om de laatste donderdag van de maand een overzicht te doen van de 'Vinyl Singles' en 'Vinyl Albums' Top 40-lijsten in Engeland. Eind februari 2020 is Kelly Finnigan één van de nieuwe binnenkomers. Ik zal de show daarop nog een aantal keren beluisteren en iedere keer groeit dit nummer bij mij. Ik bestel de single nog nét voor de persconferentie en de dealer gebruikt vervolgens de pandemie voor allerhande excuses. Zo duurt het nog wel een tijdje voordat de plaat arriveert. Ik had sneller van Uffelte naar Amsterdam en terug kunnen wandelen. Dit is dé ultieme soundtrack van die eerste bizarre weken. Later zal het de definitieve introductie zijn naar het Colemine-label waarvan ik inmiddels al een doosje vol heb!

2021: I.O.U. - Joe Simon (1978)
Niet te verwarren met het gelijknamige nummer van Freee'z. Ik denk dat ik in 2021 behoefte heb aan een Jantje van Leiden als ik deze single tot Week Spot kies. Ik heb dan Joe Simon immers al vaak genoeg behandeld op Soul-xotica en kan me niet voorstellen dat ik die week een herhalingsoefening heb gedaan. Het blijft desondanks een héérlijk nummer en zonder meer één van de beste uit de late jaren zeventig van de beste man.

2022: Summer Of Our Love - The Bar-Kays (1976)
Anno 2024 is het grote paniek als het één dag achttien graden is. Proberen ze ons voor de gek te houden of zijn de experts de maand maart in 2022 vergeten? Het is deze week twee jaar geleden namelijk écht warm. Ik kan me nog herinneren dat ik van Steenwijk naar Meppel ben gefietst op korte mouwen. Onderweg kom ik al mensen tegen in de korte broek maar dat vind ik een tikkeltje overdreven. Dat vroege beetje 'zomer' moet ik niet vergeten en dus ga ik kijken in mijn platenbakken voor een 'zomerse' titel. Ik kom uit bij The Bar-Kays. Het is de b-kant van hun hit 'Shake Your Rump To The Funk' en oorspronkelijk heb ik het ook gereserveerd voor 'Summer'. Vergeleken bij 2022 is deze maand 'koud' geweest, ongeacht wat ze ons op de mouw willen spelden.

2023: Joy To The World - Spice Of Ice (1978)
Ik probeer de maand maart in 2023 voor de geest te halen maar kan geen link vinden met Spice Of Ice. Wellicht dat ik die maand heb geluisterd naar oude afleveringen van 'Do The 45'? Spice Of Ice is dan namelijk al een fiks aantal maanden in de collectie. Ik kan me voorstellen dat de plaat wellicht dusdanig is 'gegroeid' dat het alsnog de Week Spot mag worden, maar helemaal zeker ben ik niet. Het blijft uiteraard een zeer fijne plaat en dat is het belangrijkste!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten