woensdag 10 augustus 2022

Singles round-up: augustus 2


Het is inmiddels meer dan een week geleden dat ik de platen heb gekocht en de jaren zeventig-titels heb ik afgelopen vrijdag in een show gedraaid. Een Amerikaanse collega van het radiostation heeft besloten een tijdje vrijaf te nemen en sommigen (waaronder mezelf) denken dat hij niet meer terug zal keren. Hij doet op de vrijdagavond een seventies-show en iedere keer als hij niet kan, probeer ik in te springen. Ik heb nu aangeboden dat ik gedurende de maand augustus wel de vrijdagen voor mijn rekening wil nemen. Ook al komt hij terug dan denk ik dat het niet eerder dan oktober of november gaat worden en ik kan (en wil) de vrijdagavond niet permanent doen. Met de huidige radioshows is het mij druk genoeg! Toch was de seventies-show een mooie aanleiding om de jaren zeventig-platen alvast te beluisteren en dat maakt het in de volgende afleveringen een stuk gemakkelijker. Ik ga jullie nu trakteren op zeven singles en dan volgen er nog twee afleveringen van elk zes. Ook moet ik straks gaan beslissen wat de Week Spot gaat worden. Dat zou een plaatje uit 2018 moeten worden.

* In Tua Nua- Seven Into The Sea (Duitsland, Virgin, 1986)
Heb ik hem nou of niet? Voor een euro wil ik hem niet laten liggen maar iets zegt me dat ik de plaat een paar jaar geleden bij De Tafel op de kop heb getikt. Dat blijkt het geval te zijn en dus heb ik een puntgaaf exemplaar voor de liefhebber.

* The Kinks- Supersonic Rocket Ship (Duitsland, RCA Victor, 1972)
VIP heeft een aantal 'duurdere' singles staan met soms absurde prijzen. Dan valt deze van The Kinks me reuze mee! Voor vier euro heb je een gave single met fotohoes en eentje die maar niet op mijn pad wilde komen. Persoonlijk vind ik dat The Kinks beter werk heeft uitgebracht en ook in de vroege jaren zeventig en dus is het ook weer precies de juiste prijs.

* The Ramsey Lewis Trio- Wade In The Water (NL, Chess, 1966)
De aanwinsten van maandag 1 augustus zijn vooral 'prog' en jaren zestig. Natuurlijk zoek ik naar leuke soul-dingen maar er is niets dat ik niet heb of dat niet interessant genoeg is. Deze van The Ramsey Lewis Trio ligt voor vijf euro op me te wachten. Het is vooral populair geweest bij de Mods en de Northern Soul-fans gaan al gauw voor de gezongen versie van Marlena Shaw. Toch vinden de Northern Soul-dansers het meest praktische om hun dansroutines te leren op de instrumentale versie en dus 'mag' Ramsey tot op zekere hoogte in de Northern Soul. Hij is feestelijk genoeg voor de Blauwe Bak. Tot zover ik kan zien de enige uit de partij van deze maandag of ik moet nog een besluit nemen over een andere single.

* Lulu- Boom-Bang-A-Bang (NL, Columbia, 1969)
Ik ben een eigenzinnige verzamelaar. Ik geef het meteen helemaal toe. VIP heeft twee exemplaren liggen van Lulu. Eentje in een buitenlandse persing met fotohoes en deze Nederlandse met het 'hartje' intact. Ik kies voor de laatste. Het is precies in de staat zoals je het zou mogen verwachten voor een euro. Ik doe het ervoor totdat ik nog eens goedkoop de Nederlandse met fotohoes tegenkom.

* The Merrymen- Island Woman (NL, Columbia, 1969)
Of schuilt hier nog een potentiële Blauwe Bak-kandidaat? Ik heb 'Island Woman' op het Wirl-label met de originele 'Big Bamboo' op de keerzijde. 45cat leert me dat dit in 1969 is verschenen nadat de nieuwe uitvoering van 'Big Bamboo' een hit is geworden. Ik zie dat 'Island Woman' hier is gearrangeerd door Geoff Love en ik denk dat dit dan ook een nieuwe opname is. Ik moet bekennen dat het origineel me niet heel goed voor staat ook omdat de genoemde Wirl bijna niet te draaien is. Ook deze heeft een flinke tik, maar vooruit maar... Het is meer een crossover tussen folk en spouge als dat het interessant zou worden voor de Blauwe Bak. Nee, dit wordt gewoon de jaren zestig-bak voor deze single. Daar staat de Wirl overigens ook...

* Peter & Gordon- True Love Ways (NL, Columbia, 1965)
* Peter & Gordon- Lady Godiva (NL, Columbia, 1966)
'True Love Ways' heeft een Sneker herinnering voor mij. Het zit in één van de gestalde jukeboxen van Klaas in zijn winkel en hij kiest steevast dit nummer uit. Oef, dit exemplaar blijkt ook nog eens écht smetteloos te zijn. De herinneringen aan 1992 komen allemaal weer naar boven drijven en ik vergeet even dat ik in 2022 achter een computer zit te schrijven. Een fijne trip die ik nog een paar maal kan overdoen als ik dat wil. 'Lady Godiva' ligt een jaar eerder bij Sunrise en ik geloof dat ik het net in de 'Arbeidsvitaminen' heb gehoord als blijkt dat iemand anders de plaat heeft meegenomen. Ik heb nooit heel bewust naar deze platen van Peter & Gordon gezocht maar ze geven me nu wel heel erg veel plezier. Mooie vangst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten