dinsdag 17 mei 2022

(Kn)uffelt(j)e: Dinsdag 17 mei


De afgelopen week heb ik heel bewust een bericht 'gesnipperd' om eventueel plaats te bieden aan de 'Singles round-up' met de singles van Mark. Tot op heden zijn deze niet binnengekomen en nu begint het te vervelen. Ik heb nog geen flauw idee waar het volgende bericht over gaat, maar eerst ga ik voor een fotoberichtje zodat ik morgen eventueel de Week Spot en 'Het zilveren goud' kan doen waardoor ik weer op schema zit. Het is gisteravond als ik de voorbereidingen tref voor 'Tuesday Night Music Club' dat ik een documentje tegenkom dat ik op 16 mei 2021 heb aangemaakt. Nee maar...? Is dat een jaar geleden? Dan zoek ik even verder en, jawel, het is een jaar geleden: Een niet bijster legendarische maar wel een memorabele fietstocht. Ik heb nodig nieuwe coils nodig voor de elektronische sigaret en deze zullen uit Meppel moeten komen. Zo stap ik de maandagmiddag op de fiets. Het vooruitzicht is even naar Meppel en weer terug want de weerberichten hebben het over regen van tijd tot tijd. De muziek op hoofdtelefoon zal me gaan leiden en ik ga een flinke bocht om. Ik zit al op vijftig kilometer als ik in Meppel de coils aanschaf terwijl het rond de vijftien is als ik rechtstreeks was gefietst.

Ik doe de zoektocht naar de datum op een omslachtige manier terwijl ik snel op Google kan kijken. Het valt me op in Meppel dat de vlaggen uit hangen. Even later begint het me te dagen. Het is de vijftigste verjaardag van Maxima. Ik vier deze 'alternatieve Koninginnedag' op de pedalen. Ik ga een rondje om maken naar Meppel maar de cirkel wordt steeds uitgebreider. Het begint met Ansen en Ruinen en vervolgens naar Hees. Daar zou ik door de polders naar Meppel kunnen fietsen maar dan besluit ik dóór de bui te gaan en naar Echten. Na Echten ruik ik aan Hoogeveen maar passeer de stad en ga door naar Zuidwolde. Achter Zuidwolde is het rechtdoor naar Dedemsvaart en die contreien maar ik zal toch even naar Meppel moeten. Ik ga over schilderachtige buurtschappen met dito namen als Bazuin, Fort en De Pieperij en fiets daar vandaan terug naar De Wijk. Daarna volg ik gewoon de weg naar Meppel. Ik heb het geheel in de drie uren gedaan van de radioshow van de voorgaande avond. Dit is namelijk de muziek die me door het landschap heen leidt.

Een jaar later heb ik niet meer de tijd en de energie. Dat laatste klinkt dramatisch maar het verschil met vorig jaar is dat ik nu gewoon mijn werk erbij heb. Een jaar geleden zit ik nog helemaal in de ziektewet en is het juist een advies van de bedrijfsarts om zo nu en dan te gaan fietsen. Anno 2022 hou ik me koest en probeer juist energie te verzamelen voor de snikhete dag van morgen. Ik ben al zoekende naar een foto van Zuidwolde en omgeving maar bedenk me dan dat ik dat vorig jaar al heb gedaan naar aanleiding van de fietstocht. Ik kijk in mijn fotoarchief. Niet dat ik een foto verwacht van de bewuste fietstocht want de camera blijft die middag thuis. Het zou immers alleen maar van Uffelte naar Meppel worden en weer terug? Dan zie ik deze foto en ik twijfel even over de locatie totdat ik de volgende foto zie. Dan weet ik het weer! De foto is genomen op een zondag in augustus 2022. Ik heb dan een 'nieuwe' elektrische fiets van de zaak tot mijn beschikking en dat is een ding waarmee ik niet overweg kan in dat weekend. Ik ga even naar Steenwijk voor boodschappen en wil terug een flinke bocht om als de accu begint te klooien. De foto is genomen tussen de hunebedden van Darp en het Holtingerveld. Lokaal genoeg om er een '(Kn)uffelt(j)e' van te maken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten