dinsdag 18 april 2023

Beeld uit het verleden: 17 april 2017


Zullen we het eerst over de rug hebben? Ach vooruit... Waarom ook niet? Ik heb maandagmorgen gebeld met de doktersassistente en het is meteen duidelijk dat het spit is. Ik kan later op de dag de medicatie ophalen. De pillen dienen een half uur voor een maaltijd te worden ingenomen en ik pas mijn eten er op aan om nog twee pilletjes te kunnen nemen voor de nacht. De eerste slaat niet echt aan, bij de tweede ga ik me al wel beter voelen. Ik doe een hazenslaapje en ontdek dan het vermoedelijke euvel. Ik heb vandaag kostelijk geslapen. Heel in de verte zit het nog wel en bovendien voelen mijn benen nu moe aan van het toch wel wat aangepast lopen van de afgelopen dagen. Een volgend pilletje voor de maaltijd en na het eten ben ik toe aan een douche. Zoals ik me nu voel, ga ik het morgen weer 'proberen'. Bij enige twijfel gaat de post retour naar de zaak en fiets ik naar huis. Inmiddels lig ik al een paar berichten achterop schema. Op zichzelf is er niet veel paniek want de 12 singles van MVG zijn vanmiddag binnen gekomen. Toch eerst maar een aflevering van 'Beeld uit het verleden'. Ik blader door de foto's en zie dan opeens deze staan. Ik kan deze niet herleiden en moet hiervoor terugbladeren op Soul-xotica. En zo kom ik op maandag 17 april 2017 uit.

'Money is too tight to mention', zoals Simply Red dat in de jaren tachtig heeft gezongen. Dat geldt dan voor april 2017 en niet voor april 2023 overigens. Het enige 'flitsende' aan mij in 2017 is de rode Pioneer. Voor de rest is het schraalhans. Ik kan de boodschapjes nét betalen en er blijft echt geen stuiver over voor platen. Toch kan ik ook best plezier hebben zonder een zak geld. Het resulteert in een aantal fraaie fietstochten maar ook in de werkmodus lijk ik vrij gelukkig te zijn in deze periode. Ook dan werk ik tijdelijk weer eens in Steenwijk en dat bevalt erg goed. Tussen de fietstocht over Groningen (en het loszittende stoeltje) in maart en een volgende fietstocht in mei zit even een gat in mijn fotoarchief. De vele 'Singles round-up'-foto's en dergelijke verwijder ik meteen uit het archief maar heel soms bewaar ik ze. Dat is hier het geval. Het idee intrigeert me en daar wil ik méér over weten. Er zit niets anders op dan Soul-xotica binnenstebuiten te keren voor het antwoord.

Radio-collega Lee is dit weekend naar een ska- en reggae-festival in Londen. Hij heeft gedurende het weekend vijf radioshows en we hebben besloten om al zijn programma's waar te nemen. Het zal Pasen zijn geweest? Ik doe in ieder geval zijn ontbijtshows op vrijdag en maandag. Vrijdag verslaap ik me zelfs en begin een uur later. Ik zal ook de Northern Soul op maandag hebben gedaan en zie dat ik 'Mostly Acoustic' doe op zondag. Die show is daarna, geloof ik, nog drie keer geweest en is dan afgelopen. Ook in 2017 lig ik een aardig stuk achterop schema en vang dat op 17 april op met een aantal berichten. Eentje daarvan heet 'Radiostilte' en gaat over dat voorbije weekend. Daar heeft ook deze stapel singles iets mee te maken.

Waarom 1990? Geen idee, maar het blijkt dat ik op zondagavond in 'The Vinyl Countdown' 3,5 uur lang singles heb gedraaid die ik in 1990 heb gekocht. Het aardige is dat ik erover na heb gedacht om ook zoiets te doen dit jaar met de 'Summer Spirit'-uitzendingen. En 1990 smaakt nu al naar méér. Het lijkt erop alsof ik het ook heb gedaan met 1991 want ik zie een tweede foto. Deze is echter minder scherp en daarom hou ik het nu bij 1990. Overigens zijn we op Wolfman Radio in deze tijd bezig met 'The Spirit Of...', dat uiteindelijk de inspiratie zal geven voor de 'Summer Spirit Of...'. Ik doe later deze maand nog wel 1989 en zal ook 1985 voor mijn rekening nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten