maandag 8 november 2010

vergeten nieuwgekochte haatdraaier


Soul-xotica is een speeltuin. Eind juni kocht ik een wipwap en probeerde gedurende een paar weken plezier ervan te hebben. De zandbak heeft slachtofferhulp gezocht. Maar wat moet je in je eentje (kwek kwek) met een wip? En zo verdween het toestel dat de naam 'Eindstreep' had gekregen. De schrootprijs is schrikbarend laag en dus staat die nog in de opslag. En laat me nu 'Free The Bees' en met name 'These Are The Ghosts' sinds vrijdag niet van mijn platenspeler te branden zijn... Dus wie weet, toch nog een toegift van de Eindstreep?

Golden Earring liet in 1979 weten geen belang bij een 'Weekend Love' te hebben. Ondergetekende evenmin, vooral als het een plak plastic van 30 centimeter is die maar liefst zeventien euro moest kosten.

Bij Anthony (23 september) refereerde ik al aan Cocorosie. Eerst weigerde ik nog, maar kocht wel de laatste Gonzo Circus met bijbehorende sampler-cd. Naast de kennismaking met Marissa Nadler stond ook 'Tekno Love Song' erop, een 'klein liedje' met harpbegeleiding, jaren dertig-zang en een betoverende schoonheid. Op kracht van dit nummer kocht ik een maand later de elpee. Eén etmaal! Van zaterdag- tot zondagavond. Ik heb 'Noah's Ark' misschien wel twintig keer gedraaid. Ik kon er geen genoeg van krijgen. Of toch?

'Tekno Love Song', 'The Sea Is Calm' en 'Beautiful Boyz' (de laatste met zang van Anthony) zijn juweeltjes. Verder pogen de zussen Bianca en Sierra Casady een soort 'lo-fi hiphop-meets-folk' te produceren. De 'weirdness' klinkt té plichtmatig door eenzijdig gebruik van gimmicks. Dat kinderspeelgoed met dierengeluiden geloof je wel na drie nummers. En weet je ook wel dat één van de twee een geschoold operazangeres is.

Drie keer per jaar probeer ik het tóch. 'Beautiful Boyz' wil nog wel, nummer drie en vier sla ik over, dan 'Tekno Love Song' en dan... geloof ik het wel weer! Plaat terug in de hoes en archiveren dat kreng! Het zal nóóit meer zo worden als dat ene weekend...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten